招聘 [深圳] [阿里] Lazada 深圳研发中心 7月6号招聘会:测试开发专家,专场招聘,当天发 Offer

Haibo · 2018年09月17日 · 最后由 一一风荷举 回复于 2018年12月29日 · 2545 次阅读

岗位类型:测试开发专家
期望层级:LAZADA-P51
工作地点:深圳阿里中心
简历投递:发送到 haibo.peng@alibaba-inc.com , 也可先加 qq 394814210 详聊

团队介绍
Launched in 2012, Lazada Group has grown rapidly to include over 4.900 full-time employees in the region, with eCommerce operations in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, Thailand, Vietnam and a sourcing center in China that drives cross-border marketplace activities, Lazada helps more than 80,000 local and international sellers as well as 2,500 brands serve the 560 million consumers in the region through its marketplace platform, supported by a wide range of tailored marketing, data, and service solutions. Lazada offers an excellent customer experience through a wide network of logistics partners and its own first- and last-mile delivery arm. Revolutionizing the way customers shop in Southeast Asia and perform online transactions across the region, Lazada has reached an online footprint of approximately 6 million unique daily visits to its websites, and the largest Facebook community in Southeast Asia with over 16.5 million fans. Lazada Group owns the biggest and the most efficient technology driven logistics and fulfilment ecosystem in the region – Lazada eLogistics. With 11 own warehouses, 5 sorting centers, 78 last-mile hubs we are ensuring 48 hours delivery of more than 6 million orders every month. Our warehouses cover more than 115 thousands of square miles and it takes less than 2 hours to process every order even during massive sales campaigns. Having our own cross-border operator helps us connect more than 100 million of customers and businesses from all over Asia. Our transportation is driven by our own Lazada Express delivery fleet which, together with more than 80 third-party logistics, guarantees high quality 48 hours delivery. All of that would be impossible without sophisticated IT systems, which are being developed and expanded in-house by one of the most experienced and agile tech teams in Southeast Asia!

职位描述
2016 年 4 月阿里巴巴集团投资并购了东南亚第一电商集团 Lazada,随后利用半年时间成功实现了商家端的整合,目前在快速推进搜索、数据平台等多个业务的海外落地。利用阿里巴巴先进成熟的产品和技术快速提升海外本地电商的能力,帮助阿里生态迅速发展海外业务。与此同时,我们在基于阿里已有平台抽取出一套国际化的全链路系统,从无线手机端到交易链路,从商家业务到大数据和推荐,打造全新的端到端国际电商操作系统,并计划在未来多个海外收购业务中实现复用。2017 年 2 月阿里又投资了印度 PayTM 电商,开启了第二战场,阿里电商国际化进入了快速奔跑的阶段。

在这里你不仅有机会了解阿里商品、交易、会员、营销等核心平台,而且有机会接受极具前瞻性的海外电商业务的挑战,并且需要针对多国场景进行业务抽象和平台剥离,任务的新颖性和挑战性都是前所未有的。我们在招的岗位包含产品、架构师、开发、测试、前端等多种机会,业务涉及电商端到端的所有环节,只要你自信,有能力、有激情,一定可以找到吸引自己的新挑战。加入 Lazada 技术部,和我们一起参与阿里电商国际化,激荡东南亚市场的历程,和我们一起共创阿里国际化的未来!

岗位描述:

1、参与互联网软件产品测试的全流程,包括参与需求分析、设计评审,制定测试计划,设计和执行测试用例,按照产品架构和业务需求,评估需求合理性和复杂度,提高产品质量;

2、带领其他测试开发工程师执行项目测试,包括制定测试计划,分配测试资源,构建测试环境,执行集成测试,回归测试等;

3、通过技术手段,提升开发、测试的质量和效率。在流程、方法、工具等方面能够主动创新,不断提高研发效率;

4、与海外团队合作,共同研究探索国际化产品技术并落地,促进整体的质量提升和效率优化。

** 职位要求 ** :

1、具备 3 年及以上软件测试开发经验,熟悉大型互联网系统的架构特点和测试特点。能独立负责大型项目的测试组织和实施;

2、熟悉 Java/python/C++ 等至少一种编程语言,熟悉分布式缓存、数据库等;

3、精通测试方案和方法的设计,熟悉业界主流测试模型、测试平台和工具,能够根据实际问题的要求选取、设计和编写测试工具和系统;

4、具备大型分布式系统的性能、稳定性测试经验,对于数据一致性等测试领域有较深的认知并实施成功过;

5、很强的逻辑能力,具备成熟的团队合作经验和冲突管理能力;

6、具备较好英语能力优先。

Lazada 双十一,双十二战报!

共收到 19 条回复 时间 点赞

资历太浅了 bd

wtnhz 回复

5 年以上是针对 P7 及以上职级的要求哈,P6 层级一般 3-5 年工作经验,或者 3 年以下特别优秀者

深圳急招,流程很快

仅楼主可见

具体看你跟 hr 谈的情况,一般 HR 会根据你当前的薪酬来给你往上加。另外,p7 会给一部分期权

致力于提供国际化场景下的测试服务及效能工具,有机会接触行业大牛,锻炼英语能力,出差海外,待遇优厚,Base 深圳,欢迎各路大神加入!
可以年前面试,年后入职

仅楼主可见
仅楼主可见
仅楼主可见
Haibo #11 · 2018年11月20日 Author
随风飘摇 回复

招聘一直持续到明年 3 月底

还可以面试吗?之前好像没准备好,面试过一次

仅楼主可见
Haibo #14 · 2018年12月17日 Author
jeffleung 回复

招聘持续到明年 3 月底

匿名 #16 · 2018年12月24日

找运维?

匿名 #17 · 2018年12月24日

要运维不?深圳

Haibo #18 · 2018年12月26日 Author

暂时不招

仅楼主可见
Haibo 关闭了讨论 06月25日 16:50
需要 登录 后方可回复, 如果你还没有账号请点击这里 注册